05-01-17

Scheiden kost je 6 jaar van je leven....

Scheiden kan zes jaar van je leven kosten

 
 
 

  Scheiden doet niet alleen lijden, maar verlaagt blijkbaar ook de levensverwachting. Bij een overlijden op latere leeftijd (ouder dan 60) wordt een Vlaamse man gemiddeld 80,3 jaar. Maar er zijn grote verschillen naargelang de burgerlijke staat. Zo wordt een weduwnaar gemiddeld 85,9 jaar terwijl een gescheiden man gemiddeld amper 73,3 jaar wordt. Ook bij vrouwen is het verschil groot.

Wanneer je bij overlijdens op latere leeftijd (vanaf 60 jaar) kijkt naar de burgerlijke staat en het geslacht van de overledene, blijken er opvallende verschillen, zo blijkt uit onderzoek van de Studiedienst van de Vlaamse regering.

Voor mannen ligt de gemiddelde leeftijd bij een overlijden op latere leeftijd op 80,3 jaar. Dat is ruim vier jaar lager dan bij vrouwen (84,6 jaar). Onder de mannen bereiken weduwnaars de hoogste gemiddelde leeftijd bij overlijden (85,9 jaar). Dat is ruim 12 jaar meer dan gescheiden mannen die met gemiddeld 73,3 jaar het vroegst sterven.

Ook het verschil tussen gehuwde en gescheiden mannen is groot, namelijk 5,8 jaar. En ongehuwde mannen sterven gemiddeld 1,7 jaar vroeger dan gehuwde mannen.

Onder vrouwen bereiken weduwes gemiddeld genomen de hoogste leeftijd bij overlijden (87,7 jaar). Het verschil tussen de gemiddelde leeftijd bij overlijden van gehuwde en gescheiden vrouwen is bij vrouwen kleiner (1,2 jaar) dan bij mannen. Ongehuwde vrouwen bereiken ook een hoge gemiddelde leeftijd bij overlijden (85,3 jaar).

Uit de cijfers blijkt ook dat het toenemend aantal echtscheidingen zich toont in de cijfers voor de 60-plussers. In 2015 was in het Vlaams gewest bijna 1 op de 10 (9,5 procent) van de 60-plussers uit de echt gescheiden. In Wallonië (13,8 procent) en Brussel (17,2 procent) liggen de cijfers nog een stuk hoger.

Door de toename van het aantal ouderen met echtscheidingservaring en de vaststelling dat gescheiden ouderen vroeger overlijden kan er volgens de studie een daling komen van de levensverwachting van de totale bevolking.

Bron bericht,

      bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20161202_02604240
verschenen op : 05/01/2017 , bijgewerkt op 04/01/2017     

 

Wijze raad... Blijf singel.

whiskers banner.jpg

       

09:06 Gepost door Whiskers Vrienden in Actualiteit, Algemeen, Liefde, Vrije tijd, Web | Permalink | Commentaren (2) | |  Facebook | |

Commentaren

Tegen heug en meug bij mekaar blijven is ook niet bepaalt levensverlengend denk ik. Lol!

Grtjs

Gepost door: janin | 05-01-17

Reageren op dit commentaar

Hahaaahaaa Janin, je laat me lachen, ja dat is ook zo.... maar tegenwoordig geven ze het wel heel snel op, en de verdraagzaamheid is nergens nog te bespeuren, het respect, en vooral .... elkaar nemen zoals je bent.
De perfectie bestaat immers niet, neem iemand met zijn kwaliteiten en de andere kantjes ach dat is nou net zijn of haar charme van die gebreken, indien het spreekwoord m'n vergeeft zoveel als m'n liefheeft nog van toepassing kan zijn.....

Alles went behalve ne vent, word gezegd, nou ik denk dat vrouwen veel meer te incasseren hebben in een huwelijk dan een man, als die zijn huismeid en pop in bed maar heeft.
Sorry mannen.... dat is mijn ervaring, ben je het niet eens, bewijs mij het tegendeel dan maar eens.

Gepost door: Martine | 06-01-17

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.